Kisah Hikmah Cincin Abunawas Jawa Version

Kisah Hikmah Cincin Abunawas Jawa Version. Abunawas sing terkenal cerdas lan lucu, yo pinter nasehati wong tanpo pidato ngalor ngidur munggah mudhun opo mane dlosor jungkir walik. Iki kisahe, langsung cus ngisor ya broo.

Siji dino isuk mruput Abunawas wes mondar mandir ning ngarep omahe karo goleki barang ilang clingak clinguk, tolah toleh. Jelas wae marai tonggone sak kampung penasaran podo metu takon ono opo sejatine.

Tonggo1: Ono opo mas Abu?
Abunawas: (Isih serius goleki perkoro ilang)
Tonggo2: Goleki opo mas Abu?
Abunawas: Cincin
Tonggo3: Tak ewangi mas Abu

Wong akeh podo melu clingukan goleki cincine Abunawas sampek awan ora ketemu, podo kesel kabeh tur yo kepanasan mergo serngenge wis munggah.

Tonggo4: Jane ilange ning endhi tho mas Abu?
Abunawas: Sak ilingku ning jero omah (karo ora gagas koyo ora duwe udel)
Tonggo5,6,7,8: (Jengkel, langsung ngacir mulih)
Tonggo9: Nah ilange ning jero omah kok goleki ning jobo?
Abunawas: Yo podo karo sampean kabeh tho, sing senengane goleki sebab lan kesalahan ning jobo perkoro (karo melaku mlebu omah)

Kisah Hikmah Cincin Abunawas Jawa Version, jan cuocok karo wong sing senengane nyalahne wong liyo. Sing gatelen dheweke, sing di tuduh marani gatel wong liyo, padahal dheweke jarang ados, ados pisan ora  resik... wkwkwk sing di goblokno wong liyo. Maneh, sing loro weteng dheweke, sing dipaido tanggane, yo salahe dhewe tho ora ati-ati. Piye jal yen ngono kuwi, astaghfirula haladhiiim, wes sabar wae bro yen ono hamba Allah sing terlalluhh ngono kuwi, sing penting dirimu ojo koyok ngono ya bro. Tetep mesem tetep guyu yo,, ning kopdar.org

Advertisement
Kisah Hikmah Cincin Abunawas Jawa Version Kisah Hikmah Cincin Abunawas Jawa Version . Abunawas sing terkenal cerdas lan lucu, yo pinter nasehati wong tanpo pidato ngalor ngidur mung...