Abunawas MERINGKUS BURONAN Raja Jawa Version

Abunawas Meringkus Buronan Raja Jawa Version.
Siji dino Raja Harun ka'o mergo gering awak loro kabeh, flu lan masuk angin. Ora waras-waras sampek jengkel olehe ngobati. Akhire raja nyeluk Abunawas supoyo nangkap angin sing garai dheweke masuk angin.

Raja: Abu... awakku masuk angin, rasane ora karuan, kowe kudu iso nagkap angin sing ganggu awakku iki.
Abunawas: Siap Raja, tapi jaluk waktune seminggu ya
Raja: Tak enteni, sampek kowe gagal, tak hukum lo yo..

Abunawas nyanggupi mergo ora iso nolak titahe raja, jane jero ati rodo sumpek, piye carane nangkap angin jal, yo tho?!! Tapi Abunawas ora kurang akal, seminggu liwat akhire Abunawas teko nang istana nepati janji yaiku nangkap angin.

Raja: Abu... endhi angin sing wes ditangkep?
Abunawas: Nggih raja. Raja nopo tasih flu alias pilek?
Raja: Wes ora, wes waras. Endhi angine?
Abunawas: (ngetokno botol soko jubahe), niki isine angin, monggo dicek, irunge raja dicedakke botol ya... (sarwo bukak tutup botol disodorno nang irunge raja lan poro mentri sing nyekseni)

Abunawas Meringkus Buronan Raja Jawa Version.. ora suwi ngambu, raja langsung wahing ora mari-mari, malah ono sebagian mentri sing semaput mergo ngambu angin jero botol. Tibakne, Abunawas nangkap angin sing metu soko bok*nge wkwkwkwk. Sederhana tapi mateni wong heheheeee. Masio tah Raja rodo jengkel karo ulahe Abunawas, tapi raja tetep ngakui kecerdasane Abunawas nangkap buronane yo iku angin. Ayo guyu, tetep ning kopdar.org

Advertisement
Abunawas MERINGKUS BURONAN Raja Jawa Version Abunawas Meringkus Buronan Raja Jawa Version. Siji dino Raja Harun ka'o mergo gering awak loro kabeh, flu lan masuk angin. Ora waras-w...