Kisah Lucu Abunawas PEKERJAAN MUSTAHIL

Kisah Lucu Abunawas PEKERJAAN MUSTAHIL

Kisah Lucu Abunawas Pekerjaan Mustahil. Ono cerito Zamane Nabi Sulaiman, iso mindah istana ratu Bilqis sak kedipan moto. Iyo mindah istana, duduk pindahan omah lo ya, tapi mindah istana sak isine sak kerikile sak ambune sak ayang ayange sak.. terusno dhewe wkwk.

Nah, Raja Harun iseng kepingin kerajaane dipindah nang puncak gunung. Alasane ora ono sing ora mungkin, kabeh mungkin, termasuk mungkin kayale.. hehehe. Mesti Abunawas dadi sasaran, sampai akhire Abunawas ditimbali Raja.

Raja: Abu... aku kepingin istanaku dipindah nang puncak gunung, supoyo aku iso mandheng negoroku teko dhuwur. Mungkin opo ora?
Abunawas: Sedoyo niku mungkin mawon bi idnillah
Raja: Ya wes, tugasmu ya, tak wenehi wektu sak wulan
Abunawas: (aduw... aku mane, piye carane ki. Arep nolak mesti aku dihukum, gumun ning jero ati)

Seminggu wutuh Abunawas gelisah golek coro, sumpek, ora enak mangan, ora iso turu. Tapi akhire... hehe,, penasaran tho... woco terus teko ngisor. Abunawas oleh ide, dheweke madep raja.

Raja: Ono opo.. piye tugasmu?
Abunawas: Injih raja, kulo sanggup, tapi mindah istana pas idul qurban ya, kurang 20 dino.
Raja: Oke. Wes ngono tok tah?
Anunawas: Kaleh, raja mbeleh sapi 10 damel rakyat ya..
Raja: Oke
Abunawas: Sip, kulo pamit riyen ya

Abunawas mulih karo mesem. Akhire idul qurban manjing, masyarakat podo sholat ied, raja mbeleh sapi 10 terus dibagi nang masyarakat sing kumpul ning lapangan. Saiki giliran Abunawas ngelaksanakno tugase mindah istana disekseni rakyate raja.

Abunawas: Raja... istana pun boten wonten tiang?
Raja: Wes kosong

Abunawas ngadek pas ngarepe istana, sampek suwiiiii, kabeh ngenteni. Raja ora kanten, akhire takon.

Raja: Abu... kowe ki lapo, kok meneng wae. Istanahe ndang diangkat tho?
Abunawas: Aku nunggu awit mau raja, nunggu poro rakyat ngangkat istana nang pundakku, supoyo aku biso manggul tur mindah istana nang duwur gunung.

Kisah lucu Abunawas Pekerjaan Mustahil bahasa jawa. Hahaha... Abunawas iso metu masio soko bolongan jarum, akhire raja ngaku yen Abunawas pancen cerdik. Iso wae carane lolos soko tugas mustahil lan hukumane raja. Piye lek kowe sing dadi raja, bakal gatel terus karo polahe Abunawas. Hahaha... ayo guyuuu. Tetep ning kopdar.org

Read More
8 GAMBAR LUCU WAYANG JOWO

8 GAMBAR LUCU WAYANG JOWO

Gambar lucu wayang jowo. Gambar iki biasane sigawe komen stiker neng facebook. Gambar gambar iku mau wes sering digawe komen mergo stickere yo kari download wes dicepaki karo pihak facebook. Lha nengkene iki digawe bedo enek tambahane kata kata seng sekirane cocok karo gambare. Yen ono seng kurang cocok yo dimaklumi wae cen yo mung gambar guyonan. Seng penting iso gawe gambar iku mau soyo urip lan ketok rodo enek senine.

Wes ngono wae. Gambar gambar lucu liyane nyusul. 😄😄😄

Read More
CERITO LUCU JOWO PAIJO NGALAMUN

CERITO LUCU JOWO PAIJO NGALAMUN

Sugeng sonten luurrr... Monggo ngopi disek ben gak edan. Disambi moco cerito lucu iki. Koyo opo critone, langsung wae ndek ngisor...

Ono neng salah sijine deso. Enek cah lanang seng jenenge Paijo seng gaweane sak bendino ngalamun. Lha neng kono simboke Paijo seng jenenge Markonah ngerti Paijo penggaweane kok ngalamun wae, akhere si mboke mau nyedaki Paijo karo takok.

Simbok : We ki jane sak bendino kok ngalamun wae miker opo to lee?
Paijo : Iku lo mbok lagi mikir kembang deso seng dadi pujaane aku.
Simbok : Lah weki ngayal mbok jo duwur duwur. Kono ndang neng sawah ngewangi pake macul. 😄😄😄😄

Ora let sue Paijo Langsung budal neng sawah nyusul Bapake. Bareng teko ndalan paijo ketemu karo salah sijine koncone arek wedok seng jenenge Munaroh. Lha neng kono Munaroh takon.

Munaroh : Arep nengdi Jo kok gowoni pacul?
Paijo : Rep neng sawah ngewangi pakku Sum.
Munaroh : Owalah yo wes gek ndang budal.
Paijo : Iyo sum

Bareng paijo ngaleh Munaroh ngomong "Mas Paijo wes ganteng sregep pisan, sopo mbesok seng bakal dadi bojone". 😄😄😄

Lha bareng muleh ko sawah paijo langsung leren adus trua ngalamun maneh neng teras ngarep karo senden tembok. "Owalah Markonahhh markonah, wong kok ayu temenan".

Ora let sue sak wise paijo ngalamun, ujug ujug Munaroh teko.

Munaroh : Mas Paijo yahmene kok wes ngalamun wae, mikerne sopo to mas?
Paijo : (salting kukur kukur sirah) miker awakmu kui lo cah ayuu.
Munaroh : Helleh, mas paijo ki iso wae.
Paijo : Temenan Mar, aku ki tresno awakmu. Kowe gelem to dadi ibu soko anak anakku?
Munaroh : (dingkluk karo tangane didekep neng ngarep karo klogat kloget) iyo mas aku gelem. Aku jane yo wes suwe nyimpen roso iki mas.
Paijo : Wallahh kok yo bejone aku yoo Mar.

Ora let sue Simboke Paijo gowo banyu sak ember digrujugno Paijo. Weki yahmene wes nglindurr. Wong nek penggaweane ngalamun ae yo ngonokui. Kono tuku gas elpiji. Rep godog banyu gase ntek rep ngegekne kopi bapakmu. Paijo njawab, nggeh mbokk (mlaku kluntrung kluntrung karo nyokoti kaose).

😄😄😄😄😄

Read More
Abunawas MERINGKUS BURONAN Raja Jawa Version

Abunawas MERINGKUS BURONAN Raja Jawa Version

Abunawas Meringkus Buronan Raja Jawa Version.
Siji dino Raja Harun ka'o mergo gering awak loro kabeh, flu lan masuk angin. Ora waras-waras sampek jengkel olehe ngobati. Akhire raja nyeluk Abunawas supoyo nangkap angin sing garai dheweke masuk angin.

Raja: Abu... awakku masuk angin, rasane ora karuan, kowe kudu iso nagkap angin sing ganggu awakku iki.
Abunawas: Siap Raja, tapi jaluk waktune seminggu ya
Raja: Tak enteni, sampek kowe gagal, tak hukum lo yo..

Abunawas nyanggupi mergo ora iso nolak titahe raja, jane jero ati rodo sumpek, piye carane nangkap angin jal, yo tho?!! Tapi Abunawas ora kurang akal, seminggu liwat akhire Abunawas teko nang istana nepati janji yaiku nangkap angin.

Raja: Abu... endhi angin sing wes ditangkep?
Abunawas: Nggih raja. Raja nopo tasih flu alias pilek?
Raja: Wes ora, wes waras. Endhi angine?
Abunawas: (ngetokno botol soko jubahe), niki isine angin, monggo dicek, irunge raja dicedakke botol ya... (sarwo bukak tutup botol disodorno nang irunge raja lan poro mentri sing nyekseni)

Abunawas Meringkus Buronan Raja Jawa Version.. ora suwi ngambu, raja langsung wahing ora mari-mari, malah ono sebagian mentri sing semaput mergo ngambu angin jero botol. Tibakne, Abunawas nangkap angin sing metu soko bok*nge wkwkwkwk. Sederhana tapi mateni wong heheheeee. Masio tah Raja rodo jengkel karo ulahe Abunawas, tapi raja tetep ngakui kecerdasane Abunawas nangkap buronane yo iku angin. Ayo guyu, tetep ning kopdar.org

Read More
Kisah Lucu Hadi & Masdar

Kisah Lucu Hadi & Masdar

Masdar : Ayo kang warunge di buka , bek menowo enek pembeli cantik dino iki.
Hadi : Pikiranmu wi wong cantik ae , golek duik sing akeh ben kenek gae rabi.
Masdar : Lapo mikir ragat to kang , wong enek sumbangan ae loh.
Hadi : Jagakne sumbangan rumangsamu pora balekne ye.
Masdar : Bar dadi manten yo tinggal merantau to kang.
Hadi : Yo soro maneh....

Read More
5 Gambar Kata Bijak Lucu Sosial Media

5 Gambar Kata Bijak Lucu Sosial Media

Inilah 5 gambar kata bijak lucu bahasa jawa untuk nasehat sekaligus sebagai bahan renungan kalau mau.

Intinya , hidup di jaman sosial media banyak orang mempunyai karakter yg berbeda . Kita sebagai pengguna harus belajar untuk memiliki luasnya wawasan serta longgarnya perasaan serta pemikiran kalau tidal ingin cepat tua sekaligus setrok sebelum mati.

Group warung kopdar membantu anda untuk menghilangkan stres , di samping juga untuk mendapatkan teman secara nyata lewat dunia maya. Bagi yang belum gabung silahkan gabung , bagi yg sudah gabung jangan lupa dan jangan malas untuk saling berbalas komentar .

Read More
Cerito Lucu ABUNAWAS ISTANA TERBANG

Cerito Lucu ABUNAWAS ISTANA TERBANG

Cerito Lucu Abunawas Istana Terbang . Mungkin ora mungkin biso gawe istana terbang, tapi ora ono sing ora mungkin lek musuh Abunawas. Masio kadang hasile tak terduga dan tak dinyana-nyana. Lek bahasaku keliru benerno dhewe ya bro, bu guru ora kober ngoreksi mergo isih arisan. Balik nang kisahe Abunawas, siji dino Abunawas ditimbali nang istana, dijak ngobrol karo raja.

Raja: Abu... aku kepingin bangun istana ning awang-awang, iso opo ora yo?
Abunawas: Ten dunyo niki boten wonten sing gak mungkin raja...
Raja: Ya wes lek ngono tugas iki tak serahno nang awakmu
Abunawas: (Kaget, mendelik, ngelek idu, dheweke getun karo omongane dewe)

Akhire Abunawas gelem ra gelem kudu sanggup ngerjakno tugas sing mustahil kuwi, mergo ucapane deweke ora mungkin dicabut. Abunawas muter otak, sampek akhire iling masa cilike sing seneng layangan. Ngeroso duwe ide, Abu langsung jaluk tulung kancane gawe layangan kotak raksasa, digambari istana, terus diumbulno karo tambang soko panggonan rahasia.

Maburlah istana layang-layang gaweane Abunawas, di delok karo penduduk sing terkagum kagum. Semono ugo raja wes ora sabar nemoni Abunawas.

Raja: Pintermen gawe istana terbang. Piye carane aku iso munggah rono?
Abunawas: Lewat ngipi raja
Raja: Ooo, dadi kowe ngarani aq gak realistis ngono?!!
Abunawas: Punten raja, jenengan piyambak sing ngutus kulo gawe perkoro sing gak realistis
Raja: Lek gak realistis lapo kok garap tenanan?! Jane sing gak realistis iku sopo?
Abunawas: Ya kita berdua raja...
Raja: (ngacirr, karo ethok-ethok ora krungu, huhhuuuuu)

Cerito Lucu Abunawas Istana Terbang. Wkwkwk, dagelan ae abunawas iki sampek raja salah tingkah ngono. Piye...? Istana terbange dadi mungkin tho, masio mungkine mung dalam mimpi. Ora usah melu mikir, ndang guyu ae, isih ake kisahe Abunawas boso jowo liyane ning kopdar.org

Read More
GAMBAR PANTUN LUCU JOWO KONCOKU

GAMBAR PANTUN LUCU JOWO KONCOKU

PANTUN LUCU JOWO IKI, PANTUN SING ISINE ENEK KATANE KONCOKU. MUGO WAE KABEH KONCOKU DI WENEHI SEHAT LAHIR LAN BATINE, MASIO PODO NGEDAN NEK PAS WAYAH KOMEN NENG FACEBOOK. SING PENTING ORA EDAN TEMENAN WAE. 😄😄😄

PANTUN IKI DIGAWE MUNG GAWE GUYONAN ORA ONO MAKSUD OPO OPO KEJOBO MUNG GAWE NGIBUR AWAKKU DEWE LAN KONCO KONCOKU SENG LAGI GALAU. 😄😄😄

KOYO OPO PANTUN LUCU JOWONE.

MAK CLOROOOTTTT.....!!!

Read More
Kisah Abunawas SELALU ADA SOLUSI Jawa Version

Kisah Abunawas SELALU ADA SOLUSI Jawa Version

Kisah Abunawas Selalu Ada Solusi Jawa Version. Pepatah bilang, ada langit ada bumi, ada sakit ada obat,  ada artikel ada pembaca.. hehe anda pembokat kan, eh maksudnya pembaca yang pait kan, eh salah lagi... pembaca yang baik kaaan. Makan sampai habis ya, aduuw salah terus, maksudnya baca sampai habis ya tong wkwkwkwk. Eyalah... kan jawa version ya tong, ya wes saiki gawe boso jowo.

Semono ugo Abunawas ono masalah ono solusi, ganok solusi brati duduk Abunawas jenenge. Kisah saiki Abunawas di pulosoro Raja. Pas rombongan raja budal nang hutan arep berburu, termasuk Abunawas yo dijak karo raja, dumadak mendung peteng.

Raja: Abu... diluk engkas udan. Awak dewe isih adoh soko penginapan. Ayo lomba, piye carane supoyo klambi ora teles sampek penginapan sing paling cedak. Wes ya, mengko ketemu ning kono.
Abunawas: (diwenehi jaran sing alon mlayune)
Raja + pasukan: (kebatan ngacir nuju penginapan, numpaki jaran sing buanter pelayune)

Nanging ora nututi, udan deres marai kelambine raja lan rombongan kebloh, teles kabeh sampek teko penginapan, nganti awan yo durung garing. Dumadak Abunawas teko, tunuk... tunuk... numpaki jarane sing lelet, lemod alias uwalooon pelakune. Tapi anehe Abunawas malah garing sring ora teles babar pisan.

Raja: Abu... kowe kok ora teles blas, aq sing numpak jaran banter sampek penginapan teles kabeh, kok kowe ora.
Abunawas: Injih raja, pas udan deres, kebatan klambiku tak copot, tak lempit, tak lungguhi rapet. Anti teles wes.

Kisah Abunawas Jawa version. Hahaaaa, onok wae akale, akhire raja ngaku kalah mergo kecerdikane si Abunawas. Ayo ngguyuuuu... isih akeh kisah lucu abunawas liyane lo, tetep ning kopdar.org ya cuy

Read More
GAMBAR PANTUN JOWO LUCU LISTRIK MATI

GAMBAR PANTUN JOWO LUCU LISTRIK MATI

Gambar pantun jowo lucu iki digawe pas wayah listrik mati. Lha neng kono njelalah kok yo nemu kata kata seng apik tur gokil menurutku. 😄😄😄
Langsung wae tak gawe pantune, seng neng kono enek katane listrike mati ora mekan mekan. Jian nek pas wayah ngonokui gak oenak blas broo. Hp ntek batrene rep ngecas yo gak iso. Rep dolanan komputer yo gak iso.
Panggah penak yo ngopi wae karo rokokan. Trus atang-atang. 😄😄😄😄

Langsung wae iki pantun lucu jowone :

Read More
Kisah Hikmah Cincin Abunawas Jawa Version

Kisah Hikmah Cincin Abunawas Jawa Version

Kisah Hikmah Cincin Abunawas Jawa Version. Abunawas sing terkenal cerdas lan lucu, yo pinter nasehati wong tanpo pidato ngalor ngidur munggah mudhun opo mane dlosor jungkir walik. Iki kisahe, langsung cus ngisor ya broo.

Siji dino isuk mruput Abunawas wes mondar mandir ning ngarep omahe karo goleki barang ilang clingak clinguk, tolah toleh. Jelas wae marai tonggone sak kampung penasaran podo metu takon ono opo sejatine.

Tonggo1: Ono opo mas Abu?
Abunawas: (Isih serius goleki perkoro ilang)
Tonggo2: Goleki opo mas Abu?
Abunawas: Cincin
Tonggo3: Tak ewangi mas Abu

Wong akeh podo melu clingukan goleki cincine Abunawas sampek awan ora ketemu, podo kesel kabeh tur yo kepanasan mergo serngenge wis munggah.

Tonggo4: Jane ilange ning endhi tho mas Abu?
Abunawas: Sak ilingku ning jero omah (karo ora gagas koyo ora duwe udel)
Tonggo5,6,7,8: (Jengkel, langsung ngacir mulih)
Tonggo9: Nah ilange ning jero omah kok goleki ning jobo?
Abunawas: Yo podo karo sampean kabeh tho, sing senengane goleki sebab lan kesalahan ning jobo perkoro (karo melaku mlebu omah)

Kisah Hikmah Cincin Abunawas Jawa Version, jan cuocok karo wong sing senengane nyalahne wong liyo. Sing gatelen dheweke, sing di tuduh marani gatel wong liyo, padahal dheweke jarang ados, ados pisan ora  resik... wkwkwk sing di goblokno wong liyo. Maneh, sing loro weteng dheweke, sing dipaido tanggane, yo salahe dhewe tho ora ati-ati. Piye jal yen ngono kuwi, astaghfirula haladhiiim, wes sabar wae bro yen ono hamba Allah sing terlalluhh ngono kuwi, sing penting dirimu ojo koyok ngono ya bro. Tetep mesem tetep guyu yo,, ning kopdar.org

Read More
CERITO LUCU KOPLAK PAIJO PAS SUGIH πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

CERITO LUCU KOPLAK PAIJO PAS SUGIH πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

Cerito iki nyeritakne kisahe Paijo sing saiki wes sugih.

Paijo dapet telpon dari bojonya, yang jenengnya Paijah. 😄😄😄😄

Paijah : Paaa, nanti muleh jam piro?
Paijo : Paling sekitar jam setengah papat maa! Oh ya ma, nanti kita mangan di luar ya?             Paijah : Lho, memangnya enek apa paa?
Paijo : Lagi pengen aja maa!

Setelah tekan ngomah Paijo langsung adus, terus bojonya takon.

Paijah : Sido pa makan di luarnya?
Paijo : Yo jelas jadi to maa.
Paijah : Yowes, kalo gitu saya tunggu di njaba ya paa.

Paijopun wes bar adusnya dan berpakaian rapi, setelah itu Paijopun metu, dan terkejut bareng ndelok neng latar.

Paijo : Maa, mengapa kok seganya karo sayurnya di dekek latar?
Paijah : Lha tadi jarenya papa ngejak makan di luar??
Paijo : Oalah maaa... Maksude papa itu makan diluar ki neng restoran, kowe kok goblokmen to maaaa...  ma!!! ( karo kukur kukur ndasnya)

😄😄😄😄😄

Ngopi disek ben gak edan.... Sruuufff jleebbb!!!

Read More