Kisah Abunawas JADI AYAM JAGO Jawa Version

Kisah Abunawas Jadi Ayam Jago Jawa Version. Ono wae akale Abunawas supoyo iso lolos soko jebakane Raja sing senengane iseng ngerjai Abunawas. Wayah iki Abunawas di undang nang kerajaan, berendam bareng ning kolam air hangate Raja bareng poro Mentri.

Pas dino sing ditentokno, poro mentri wis siap ono jero kolam bareng Raja sinambi ngobrol. Abunawas sing teko kari langsung wae di sumanggakno nyemplung kolam karo Raja. Tengah-tengah ngobrol dumadak Raja matur...

Raja: Ayo kabeh nyilem, ora oleh judul soko banyu yen ora duwe endhog pitik. Nek judul tanpo ndog... brati keno hukum. Piye, setuju?
Para Mentri: Setujuuuuuu (mergo wes disiapne teko awal)

Abunawas rumongso yen dheweke dijebak karo Raja, tapi duduk Abunawas yen kenthekan ide. La terus piye??!

Hwehehehe... penasaran thooo. Terusno mocone kopdar.org

Ora suwi nyilem, Raja lan poro mentri metu soko banyu karo nyekel endhog sing pancen wis disiapne ning jero kolam. Lah terus piye kabare Abunawas... yo jelas ora judul-judul soko nyilem, dheweke muter otak supoyo biso lolos soko hukuman, mergo Abunawas ora duwe endhog.

Tapi akhire Abunawas metu soko nyilem lan langsung kluruk...
Abunawas: Kukuruyuuuuuuuuuk
Raja: Abu... lapo kowe kluruk? Lah endhogmu endhi?
Abunawas: Punten Raja, kulo niki kan pitik jago, mboten ngendhog!!

Kisah Abunawas Jadi Ayam Jago. Heheh weleh... terang ae Raja lan poro mentri langsung ngacir mergo isin. Ayam betina gitu looooo iso ngendhooog. Hawahahahahahaaaaaaah. Terusno guyune ojo di emfet, tetep ning kopdar.org ya.

Advertisement
Kisah Abunawas JADI AYAM JAGO Jawa Version Kisah Abunawas Jadi Ayam Jago Jawa Version. Ono wae akale Abunawas supoyo iso lolos soko jebakane Raja sing senengane iseng ngerjai Abunaw...