Cerita Abunawas "NGAPUSI MALING"

Cerita Abunawas Ngapusi Maling. Biasane awak-awakan sing diapusi maling, akehe maling mesti pinter, pinter nyolong maksute, tur pinter delik ake perbuatane. Tapi ojo macem macem yen ngadepi Abunawas. Wes langsung cus mengisor aee.

Siji dino ono wong sugih kilangan mas batangan 100 biji. Sak mono akehe wes mesti marai sirah mumet. Akeh usaha sing dilakoni supoyo emase biso bali, mulai jaluk tulung polisi sampek ngiklasno separo emase kanggo si maling yen gelem ngaku. Tapi ora berhasil.

Akhire Abunawas sing dadi jujugan lan bakal oleh hadiah mas batangan sing ilang yen biso nemuake malinge. Abunawas langsung jaluk tulung pihak kerajaan supoyo dawuhi rakyate kabeh kumpul ning lapangan. Kabeh wong diwenehi tongkat siji-siji sing dowone podho.

Abunawas: Tongkat iki kabeh dowone podho tur wes tak mantrai. Sesok isuk kabeh kumpul ning kini maneh gowo tongkate dhewe-dhewe. Sopo wonge sing wes nyolong emas batangan, tongkate bakal tambah dowo sak deriji.

Jelas ae si maling ora iso turu sewengi utuh, mikir piye carane biso lolos soko Abunawas. Arep melarikan diri wedhine malah ketemon yen dheweke sing nyolong. Mergo ngerti tongkate bakal tambah dowo sak deriji,  Akhire tongkate dipotong sak deriji, supoyo dowone tetep koyo sak durunge.

Pas kabeh wes kumpul maneh ono lapangan, Abunawas kebatan ngecek dowone tongkat siji-siji. Pas wayah giliran si maling, mesti ae Abunawas langsung ngerti mergo tongkate tambah cendhak sak deriji. Hehe... akale Abunawas yah, ono wae. Abunawas wes ngerti sak durungen yen si maling mesti bakal nughel tongkate sak deriji mergo wedhi ketemon. Ya wes rejekine Abunawas oleh hadiah emas batangan.

Cerita Bahasa Jawa Abunawas. Weleh... penak ya Abunawas , dadi sugeh ora kudu soro, sing penting pinter ubet lan cerdik nembak peluang. Cocok opo ora broo hm. Cocok ora cocok sing penting tetep moco kisah Abunawas liane ning kopdar.org ya. Ojo guyu dhewe.

Advertisement
Cerita Abunawas "NGAPUSI MALING" Cerita Abunawas Ngapusi Maling . Biasane awak-awakan sing diapusi maling, akehe maling mesti pinter, pinter nyolong maksute, tur pinter deli...