Cerita ABUNAWAS Ikut SAYEMBARA Jawa Version

Cerita jawa Abunawas melu sayembara nganggo boso Jowo. Abunawas ulama sufi sing smart tur yo gokil mesti ono wae akale sing marai wong ning zamane kagum karo kapinterane.

Saiki ceritane, Abunawas ditantang karo Abu Jahil melu sayembara berburu. Sopo wonge sing menang bakal intuk hadiah duit emas. Nanging sing jalah kudu ngedusi jaran-jarane istana sakwulan suwine.

Kerungu tantangan kuwi Abunawas langsung paham yen dheweke bakal di apusi karo Abu Jahil. Wes mesti Abu jahil bakal nyiapno bala bantuan ning jeru hutan kono supoyo iso menang sayembara. Nanging dudu Abunawas jenenge yen mundur soko tantangan. Ora suwi mikir, Abunawas langsung guyu tandane ide cemerlang wes ono ning pikirane.

Terompet di sebul tondo sayembara dimulai, Abu jahil numpak jaran buanter tenan, tapi Abunawas malah santai ae sing marai para penonton sorak sorak. Akhireeeee... wayah sore Abujahil bali gowo kewan buruan uwakeh buangets. 40 kelinci, 15 rusa, 23 gibas, lan 37 setengah cecak, hehe... Jelas ae Abu jahil sombong, pede leh dheweke mesti menang.

Piye kabare Abunawas... eh abunawas bali karo keledai setiane, tunuk tunuk tunnnuuuuuk ora gowo opo-opo. Abujahil guyu ngekeh, tapi Abunawas jebul ngetokne pring cilik, walah walah barang dibuka isine atusan ewuan semut angkrang byuuuh. Jelas ae raja harun al rasyid langsung cekikikan lan menehi abunawas hadiah mergo menang sayembara.

Terus piye Abujahil... semaput ning enggon mergo ra kolu bayangne dheweke ngedusi jaran-jarane istana sing wuakeh sak wulan full. Hiii blengerrrr. Abunawas kok dilawan... hehe tetap dikopdar ya gan.
Bajak laut dimakan buaya... buaya makan sambil bergaya
Baca juga kisah selanjutnya... jangan sampai kelewat ya

Advertisement
Cerita ABUNAWAS Ikut SAYEMBARA Jawa Version Cerita jawa Abunawas melu sayembara nganggo boso Jowo. Abunawas ulama sufi sing smart tur yo gokil mesti ono wae akale sing marai wong ning...