CERPEN LUCU PAIJO KEBULET UTANG

      Pas dino iku enek wong sak bendino isine mung sambat thok. Sebut ae jenenge PAIJO. Deke ki kebulet utang cicilan motor, utang bank, utang rentenir lan utang liya liyane. Lha PAIJO iku bingung arep sambat karo sopo. Akhere PAIJO kelingan ndue konco jenenge PAIDI.
PAIJO krungu kabar jare nek PAIDI iku saiki wes sugih. Trus PAIJO langsung telpon PAIDI.

PAIJO : Hallo... Assalamu'alaikum
PAIDI : Wa'alaikumsalam... PAIJO yow?
PAIJO : Iyo brow. Piye kabare brow?
PAIDI : Alhamdulillah brow yo wes ngeneki keadaane. Lha we telpon ki enek keperluan opo brow?
PAIJO : Ngene lo brow. Saiki ki aku lg bingung.
PAIDI : Bingung enek msalah opo brow?
PAIJO : Aku ki lgi kebulet utang. Utangku neng ndi" nggon teng telecek duit anakan kabeh.
PAIDI : Owalah to brow brow. Tak kiro masalah opo?
PAIJO : Lha aku telpon ki mergo krungu kabar nek awakmu saiki wes sugih. Makane aku njaluk tulung awakmu.
PAIDI : Jare sopo brow?
PAIJO : Yo krungu krungu ae.
PAIDI : Yowes ndng rene brow lawangku wes tak bukak ombo brow. Tak tunggu yow. Awake dewe ndang tangisan bareng bareng.
PAIJO : lho...!!! Lha ngopo brow kok mlah ngajak tangisan ki...???
PAIDI : Podo,,, Nasibe awake dewe brow. Aku yo sugih utang.
PAIJO : Wo... Ancen weki ket biyen dadi konco yo ra nggenah brow. Juuh. Gambluusss.

Kwakakakakakakakakakakak....!!!!

Matur suwun.

Advertisement
CERPEN LUCU PAIJO KEBULET UTANG       Pas dino iku enek wong sak bendino isine mung sambat thok. Sebut ae jenenge PAIJO . Deke ki kebulet utang cicilan motor, utang bank, u...