Ngopi Disik Ben Gak Edan

Jumat, 28 April 2017

Kisah Lucu Abunawas PEKERJAAN MUSTAHIL

Kisah Lucu Abunawas PEKERJAAN MUSTAHIL, Kategori : ,Kutipan : Kisah Lucu Abunawas Pekerjaan Mustahil . Ono cerito Zamane Nabi Sulaiman, iso mindah istana ratu Bilqis sak kedipan moto. Iyo mindah istana... Dst...

Kisah Lucu Abunawas Pekerjaan Mustahil. Ono cerito Zamane Nabi Sulaiman, iso mindah istana ratu Bilqis sak kedipan moto. Iyo mindah istana, duduk pindahan omah lo ya, tapi mindah istana sak isine sak kerikile sak ambune sak ayang ayange sak.. terusno dhewe wkwk.

Nah, Raja Harun iseng kepingin kerajaane dipindah nang puncak gunung. Alasane ora ono sing ora mungkin, kabeh mungkin, termasuk mungkin kayale.. hehehe. Mesti Abunawas dadi sasaran, sampai akhire Abunawas ditimbali Raja.

Raja: Abu... aku kepingin istanaku dipindah nang puncak gunung, supoyo aku iso mandheng negoroku teko dhuwur. Mungkin opo ora?
Abunawas: Sedoyo niku mungkin mawon bi idnillah
Raja: Ya wes, tugasmu ya, tak wenehi wektu sak wulan
Abunawas: (aduw... aku mane, piye carane ki. Arep nolak mesti aku dihukum, gumun ning jero ati)

Seminggu wutuh Abunawas gelisah golek coro, sumpek, ora enak mangan, ora iso turu. Tapi akhire... hehe,, penasaran tho... woco terus teko ngisor. Abunawas oleh ide, dheweke madep raja.

Raja: Ono opo.. piye tugasmu?
Abunawas: Injih raja, kulo sanggup, tapi mindah istana pas idul qurban ya, kurang 20 dino.
Raja: Oke. Wes ngono tok tah?
Anunawas: Kaleh, raja mbeleh sapi 10 damel rakyat ya..
Raja: Oke
Abunawas: Sip, kulo pamit riyen ya

Abunawas mulih karo mesem. Akhire idul qurban manjing, masyarakat podo sholat ied, raja mbeleh sapi 10 terus dibagi nang masyarakat sing kumpul ning lapangan. Saiki giliran Abunawas ngelaksanakno tugase mindah istana disekseni rakyate raja.

Abunawas: Raja... istana pun boten wonten tiang?
Raja: Wes kosong

Abunawas ngadek pas ngarepe istana, sampek suwiiiii, kabeh ngenteni. Raja ora kanten, akhire takon.

Raja: Abu... kowe ki lapo, kok meneng wae. Istanahe ndang diangkat tho?
Abunawas: Aku nunggu awit mau raja, nunggu poro rakyat ngangkat istana nang pundakku, supoyo aku biso manggul tur mindah istana nang duwur gunung.

Kisah lucu Abunawas Pekerjaan Mustahil bahasa jawa. Hahaha... Abunawas iso metu masio soko bolongan jarum, akhire raja ngaku yen Abunawas pancen cerdik. Iso wae carane lolos soko tugas mustahil lan hukumane raja. Piye lek kowe sing dadi raja, bakal gatel terus karo polahe Abunawas. Hahaha... ayo guyuuu. Tetep ning kopdar.org

DENGAN MEMBACA KITA MENGENAL DUNIA DENGAN MENULIS DUNIA MENGENAL KITA

Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *