Ngopi Disik Ben Gak Edan

Kamis, 16 Februari 2017

CERITA LUCU KISAH PETUALANGAN KONCO SEJATI

CERITA LUCU KISAH PETUALANGAN KONCO SEJATI, Kategori : ,Kutipan : Ceritane ki enek tiga bersaudara seng wes kekancan kenthel,sebut ae jenenge Parno , Pono karo Purnomo .Wong telu iku mau budal mendaki nen... Dst...

Ceritane ki enek tiga bersaudara seng wes kekancan kenthel,sebut ae jenenge Parno,Pono karo Purnomo.Wong telu iku mau budal mendaki neng gunung lawu.Wes dadi kebiasaan yen arep mendaki gunung ki kudu jaluk wasiat neng juru kunci gunung lawu iku supoyo iso slamet naliko mendaki iku.Mbah juru kunci mau meling yen mendaki gunung lawu seng paling penting ati-ati karo ojo sampek ngidak kodok.Mergo yen ngidak kodok mengko mesti sial,yen nikah mesti oleh bojo elek.Singkat cerito konco kethel telu mau langsung budal mendaki.Ono ing perjalanan nyanyi-nyanyi karo ngoceh ae,ngobrole mengkene : 

Parno : Ati-ati nek mlaku ko do pleset ! 
Pono : Yo...yo 
Purnomo : Gayamu ngandani koyok wong tuek ae.
Parno : Ora ngono kuwi,kabeh ki rak ampreh selamate to ! jo lali wasiate si mbah mau ?
Pono : Nek aku ra percoyo blas !
Purnomo : Podo aku yo ra percoyo,sak iki jaman modern.Welinge Mbah mau ora masuk akal .
Parno : Lho..kok do ngeyel nek di elikne,nek kualat lagi kapok we engko.

Karo ngobrol ngecriwis mau nganti kesel,akhire leren neng pinggir telogo arep ngombe.

Parno : Ati-ati ojo ngidak kodok !biasane pinggir telogo ki akeh kodoke (ngelikne kancane ).
Pono : Heleh ,gamblus la iki aku ngidak kodok wesan yo rapopo.
Purnomo : Jal aku melu ngidak 
Parno : Heh ojo ,dank do tobat !
Purnomo : (tetep ngidak kodok,karo dudohi Parno ) yo to ra enek opo-opo,ojo gatek mbah gadungan kae.
Parno : Yo wes lah,aku lak wes ngelikne .

Singkat cerito konco telu mau iso berhasil teko puncak gunung lawu,sampek medun maneh tetep slamet.Akhire konco telu pisah neng kono,balik muleh dewe-dewe.Bareng wes  tiga tahun ora petuk-petuk Pono karo Purnomo oleh undangan pernikahan soko gone Parno.Akhire wong loro iku mau teko neng pernikahan Parno budal bareng.Pas ono perjalana Pono karo Purnomo karo ngobrol nyritakno kisahe sak wuse telung tahun ora petuk .

Pono : Piye kabarmu Pur ...?
Purnomo : Apes tenan aku no,getun aku biyen ra percoyo wasiate simbah lawu kae.
Pono : Maksudmu piye ?
Purnomo : Goro-goro ngidak kodok mbiyen sak iki aku kualat oleh bojo elek tenan.
Pono : Kok podo Pur koyok aku,aku yo ngarasakne nek awake dewe ki kualat.
Purnomo : Loh tenane ?
Pono : Iyo ,yo wes lah kabeh kadung kebacut.

Lagi sedelok ngobrol ,kok wes teko neng omahe Parno.Langsung ae Pono karo Purnomo goleki Parno seng dadi manten anyaran.bareng weruh bojone Parno kok kadohan Pono karo Purnomo gumun ora karuan, mergo Parno seng wajahe paling elek dewe malah oleh bojo ayu.Timbang penasaran akhire Pono karo Purnomo terus nyedaki Parno sak bojone .Sebut ae bojone Parno mau jenenge Sumini .Lanjut kisahe :

Pono : Hoi Parno !(karo ngawe-awe tangane).
Parno : Hoe konco kenthelku (karo meluk Pono mbi Purnomo)
Purnomo : Wes kowe kok bejo tenan to Parno ,oleh bojo kok ayumen.
Parno : Mungkin wes takdir broo.
Sumini : ( mung mesam -mesem)
Pono : Mbak sampeyan ki critane piye ,kok iso gelem karo Parno iku ?(karo ngece)
Purnomo : (ngrungokne karo penasaran jawabane )
Sumini : Mbiyen aku nglanggar wasiat mas.
Parno : Wasiat opo ?
Sumini : Mbiyen pas kau munggah gunung lawu aku ngidak kodok ,makane aku sial sak iki oleh bojo elek .
Pono & Purnomo : Wkwwkwkwkk kita senasib tibane ( karo nagis bareng)
Parno : (Mung mlongo nyawang tok)




DENGAN MEMBACA KITA MENGENAL DUNIA DENGAN MENULIS DUNIA MENGENAL KITA

Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *