Ngopi Disik Ben Gak Edan

Sabtu, 18 Februari 2017

CERITA LUCU ABUNAWAS DAN PENGEMIS (JAWA VERSION)

CERITA LUCU ABUNAWAS DAN PENGEMIS (JAWA VERSION), Kategori : ,Kutipan : Humor Jawa Abunawas karo pengemis, ees wero Abu nawas tho? Iku loh wong soko Negeri Baghdad sing wes akeh cerito lucune mergo sifate sing ... Dst...

Humor Jawa Abunawas karo pengemis, ees wero Abu nawas tho? Iku loh wong soko Negeri Baghdad sing wes akeh cerito lucune mergo sifate sing gokil. Saiki ceritane Abu nawas nangani kasuse pengemis lawan saudagar sing medhit mecetit nylemfit amit amit. Biassa, Abu nawas mesti dari pahlawan alias hero, tapi tanpo senjata, jung nganggo otake sing encer, masalah biso beres yen di tangani abu nawas. Wes langsung cuz ae mengisor ya bree.

Siji dino ono saudagar sugeh sing ngadakne sayimbara, sopo wonge sing biso kum-kum sewengi utuh ning kolame sing uadhem banyune, bakal di hadiahi dut sak juta. Mesti ae akeh wong podo melu, tapi gagal mergo ora kuat ademe banyu.

Akhire ono pengemos sing maju sanggup kum-kum sewengi utuh ning banyu kolam adhem kuwi. Jam 8 bengi si pengemis wes star nyemplung kolam. Tarah yo adhem tenan banyune, tapi mergo kepinyin oleh duit sakhuta, yo akhire dibetah-betahno wae.

Jam 12 bengi anake pengemis teko ngindangi bapake, tur delok opo bapake isih urip utowo wis mati mergo kadhemen. Si anak nungguki bapake ning pinggir kolam karo nyumet api unggun.

Pas isuk jam 6 si pengemis nekani saudagar nagih janjine, tapi saudagar ora gelem bayar upahe mergo anake pengemis nyumet api unggun sing biso marai banyune anget. Si pengemis nelongso, wes kademen malah ora oleh upah. Akhire dheweke wadul menyang Abunawas.

Abunawas kebatan ngundang sultan harus AlRasid karo si saudagar mangan-mangan ning omahe sesok. Mulai isuk teko sore Abunawas masak sego ora mateng-mateng. Sultan karo saudagar penasaran nginceng Abunawas. Bakne abunawas lagi kipas kipas geni, tur ning duwure jarake 2 meter soko geni, ana dandang sego gandulan ning isore wit.

Sultan: Kowe lahi opo abu...
Abunawas: Adang sego sultan...
Saudagar: Lawong genine ora nemplek dandang piye leh arep matheng. Yo ora panas blas tho
Abunawas: Yo podo karo api unggun ning pinggir kolam opo biso ngangeti banyu kolam broo?
Sultan: Yo ora iso tah
Ahunawas: Lah mangkane, saudagar iki kudune bayari si pengemis sing menang sayembara kuwi tho, ya tho sultan?
Sultan: Hmm, yo kudune ngono
Saudagar: (Ngeleg idu karo matane mendolo)
Sultan: Eh saudagar,, kowe kudu bayari pengemis dua kali lipas soko janjimu, iki mergo salahmu dhewe sing curang, lek ora yo mlebu penjara ae, piye?
Sadagar: (kebatan bayari si pengemis terus nyludur kabur mergo kisinan)

Humor Jawa Abunawas karo pengemis.. mangkane dadi wong iku sing jujur, semeleh ora sak karepe dhewe timbang kisinan ngono kuwi, amsyong dadine, yo thoo. Salam kopdar

DENGAN MEMBACA KITA MENGENAL DUNIA DENGAN MENULIS DUNIA MENGENAL KITA

Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *